Selecteer een pagina

Squash

Wist je dat squash door verschillende wetenschappers uitgeroepen is als gezondste sport ter wereld? Dat je er gemiddeld 600 calorieën per uur mee verbrandt? En je met deze sport zowel kracht, fun en cardio combineert?

Squash is dynamisch, snel, kort en effectief balspel op een indoor squashbaan. Voor velen is het dé uitlaatklep om even helemaal lost te gaan en je verstand op nul te zetten. Veel mensen denken dat squash te zwaar is, maar dat is niet het geval. Het maakt namelijk niet uit op welk niveau je zit of welke leeftijd je hebt… squash kan iedereen!

OVER ONS

Ons squash centrum bestaat al sinds 1994. En behoort tot de gezelligste en best verzorgde van het land. Nergens heb je zo’n mooie combinatie tussen goede horeca en squash. Vanaf januari 2021 is dit centrum in nieuwe handen en zullen we deze trend doorzetten en nóg beter gaan maken. 

Squash is de gezondste sport maar ook toegankelijk voor alle niveau’s en leeftijden. Komende tijd zullen we steeds meer leuke toevoegingen gaan doen aan deze leuke sport. Kijk nu al voor de mogelijkheden op ons handige reserveringssysteem.

squash is topsport

Squash staat bekend als de gezondste sport ter wereld. Bij geen andere sport worden zoveel calorieën per uur verbrand. Dat, gecombineerd met het lage blessurepercentage en dat het voor iedereen snel op te pakken is, maakt het een sport voor jong en oud, fit en (nog) niet fit.

WAT BIEDEN WE ALLEMAAL AAN

Clubavond

Onze clubavond vindt elke dinsdagavond plaats (m.u.v. feestdagen) vanaf 21:00 en is bedoeld voor elke squasher die nieuwe spelers wil leren kennen of gewoon een balletje wil slaan. Squashers van elk niveau zijn welkom en onderling wordt gerouleerd van tegenspeler waardoor je met veel verschillende spelers in aanraking komt en dus ook met veel verschillende speelstijlen. Gezelligheid en squash komen op deze avond samen.

Reserveren is niet nodig, graag wel melden bij de bar bij aankomst. Kosten: € 11,-

Squashles
Ladder-competitie

Gek op squashen en lijkt het je leuk om elke 2 weken een wedstrijd te spelen met iemand van jouw niveau? Doe dan mee aan onze squash ladder competitie! Het werkt heel simpel:

  • Elke 2 weken wordt er een leuke wedstrijd voor je geregeld
  • Je kiest zelf op welke dagen je graag speelt
  • Je wordt ingedeeld op jouw speelniveau
  • Je wisselt van plek als je wint van iemand die hoger staat

 

SBN Competitie

Speel je graag in wedstrijdverband met een team? Van september tot maart kun je meespelen in de landelijke competitie op alle niveaus. Leden van Squash Roosendaal kunnen gratis meespelen met de landelijke competitie van de Squash Bond Nederland (SBN). Je kunt je individueel opgeven (je wordt dan in een team ingedeeld), of met een eigen team.

Een squashteam bestaat uit minimaal 4 heren of 4 dames. Meestal zijn de teams iets groter (tot ongeveer 8 spelers) zodat er gewisseld kan worden als iemand verhinderd is.

De wedstrijden zijn doorgaans op de vrijdagavond om 20:00 uur, waarop je met 4 spelers uit het team speelt tegen een ander team van gelijke sterkte van een andere club. Je speelt zowel uit als thuis. 

Wil je je opgeven of meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met de competitieleiding: competitie@squashroosendaal.nl

Maandagavond competitie

Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit.

Jeugdsquash

Lessen & trainingen

De trainingen voor de <12 jarigen. Iedere maandag van 16:30-17:30 uur. Deze lessen worden gegeven door Marcel Dol.

De trainingen voor de >12 jarigen. Iedere maandag van 17:30-18:30 uur. Deze lessen worden gegeven door Donny van Hal.

Voor leden* van onze jeugdgroep zijn 25 lessen gratis. Daarna betalen zij € 5,00 per les bij. Niet-leden van de groep betalen € 5,00 per les. De leden mogen daarnaast ook onberkt squashen in de dal-uren.

Heeft u vragen over de lessen of wilt u uw kind opgeven? Stuur ons een mail of bel 0165-552444

 

Squashbril

Voor jeugd t/m 18 jaar is het tijdens officiele SBN toernooien en competities verplicht te spelen met een squashbril. Tijdens de trainingen wordt er dus ook gespeeld met squashbril. Dit om hun te laten wennen aan het spelen met.

Diverse brillen zijn in ons centrum verkrijgbaar.

Kids & Parents

Wij stimuleren dat ouders hun kinderen mee naar de squashbaan nemen.  Hiervoor hanteren wij een speciaal kids & parents-tarief waarbij de ouder hetzelfde betaalt als het kind.

Ga je dus een keer met je vader of moeder een uur squashen, dan kost dat in totaal 2 x 5,00 = 10 euro inclusief rackethuur en bal. Dit mag natuurlijk ook met je oom, tante of buurman zijn. Dit tarief geldt in de dal-uren.

Er zijn junior-rackets en speciale kinderballen beschikbaar. Deze ballen stuiteren beter waardoor er al snel sportplezier voor het kind is! Reserveer de baan telefonisch (0252-519766) zodat wij weten dat er een apart tarief gerekend kan worden.

N.B. Het kids & parents tarief geldt voor jeugd t/m 17 jaar!

SQUASHBANEN EN SQUASHMATERIAAL

Squashbanen

Squash wordt gespeeld op speciaal aangelegde banen. De vloer is van hout en is geveerd om de schokken op de enkels en knieën te verminderen. De achterwand (waar de deur zit) is van glas. De afmetingen van een squashbaan zijn 9,75 meter diep bij 6,40 meter breed en een minimale hoogte van 5,64 meter.

Schoenen

Belangrijk bij squash zijn de schoenen. Dit zijn stevige schoenen met goede demping, veel stevigheid in de zijkanten om de enkels te beschermen en niet-afgevende zolen. Squash wordt gespeeld op hoog tempo en de schoenen moeten voorkomen dat de snelle bewegingen letsel aan kunnen richten. Het spelen op andere schoenen dan squashschoenen wordt dan ook afgeraden. Tevens is het verboden te spelen met een afgevende zwarte zool.

Kleding

Er zijn geen speciale “squashkleren” maar het dragen van een korte broek / rokje en lichte en gemakkelijke shirts wordt aangeraden. Ook zijn zweetbanden of bandana’s handig, van squash ga je flink zweten en je wilt goed grip houden op het racket!

Squashrackets

Squash wordt gespeeld met squashrackets speciaal ontworpen voor de sport. Het zijn lichte rackets met een stevige snaar (tussen tennis en badminton in) en zijn er in verschillende vormen en maten. Het belangrijkste in een squashracket is het gewicht en de balans, en wat voor effect dit heeft op het slaan van de bal. Het kiezen van een racket is een kwestie van proberen en uitvinden welke eigenschappen jouw voorkeur hebben.

Squashballen

Voor squash zijn speciale squashballen ontwikkeld. Deze ballen stuiteren uit zichzelf veel minder dan een tennisbal en zijn gemaakt van een stevig rubber. De meeste squashballen stuiteren pas wanneer ze warm genoeg zijn en warm blijven. Deze ballen zijn voor de meer gevorderde spelers. In de afbeelding hieronder staat een overzicht van de verschillende squashballen. Bekijk de grafiek en bepaal welke bal geschikt is voor jou en je partner.

Verhuur en verkoop materialen

Bij de Squash Roosendaal verhuren en verkopen we squashmateriaal zodat je direct aan de slag kunt gaan. 

SPELREGELS

Hoe speel je squash?

Squash is een uitdagende en afwisselende racketsport die normaal wordt gespeeld door twee spelers op één baan. Je slaat de bal om-en-om naar de voormuur, eventueel via de muren aan zijkant of achterkant. De rally begint met de service vanuit servicevak (gele vak op afbeelding) naar het onvangstvak aan de andere kant van de baan (groene vak op afbeelding). Verlies je een punt, dan gaat de service over naar je tegenstander.

Veiligheid

Je scoort een punt als je tegenstander de bal meer dan een keer laat stuiteren voordat hij/zij de bal slaat. Als je de bal op de rode lijn of erboven speelt is die uit en krijgt je tegenstander een punt.
De speler die als eerste 11 punten maakt wint de game. Bij 10-10 verleng je tot een speler 2 punten meer heeft dan de tegenstander (met 2 punten verschil winnen). Wedstrijden zijn vaak ‘best of 3 (of 5)’; De eerste die 2 of 3 games heeft gewonnen.

Hoe gaat de puntentelling

Je scoort een punt als je tegenstander de bal meer dan een keer laat stuiteren voordat hij/zij de bal slaat. Als je de bal op de rode lijn of erboven speelt is die uit en krijgt je tegenstander een punt.
De speler die als eerste 11 punten maakt wint de game. Bij 10-10 verleng je tot een speler 2 punten meer heeft dan de tegenstander (met 2 punten verschil winnen). Wedstrijden zijn vaak ‘best of 3 (of 5)’; De eerste die 2 of 3 games heeft gewonnen.

Meer lezen?

Kijk hier voor alle regels van de Squashbond. Voor een meer formele uitleg over de regels kan je hier kijken.

In onderstaande video legt Nick Mattew nog even kort de regels uit:

 

TARIEVEN

Met haar 6 squashbanen biedt Squash Roosendaal ook de sportieve squasher een perfecte accommodatie.

De tarieven voor de huur van een squashbaan zijn geldig van 1 januari 2021 t/m 31 december 2021. 

MEEST GESTELDE VRAGEN

Hoe zit het met je reservering annuleren?

Annuleren kan kosteloos tot 24 uur van te voren. 

Annuleren tussen 24 en 5 uur van te voren rekenen we een halve baanhuur. 

Annuleren binnen 5 uur voor uw reservering de gehele baanhuur voor uw eigen rekening. 

TIP laat iemand anders dan op jouw baan spelen en stuur een tikkie.

Hoe zit het met mijn lopend abonnement?

Natuurlijk blijft je abonnement geldig. We nemen lopende abonnementen gewoon over en zetten deze om in een tegoed op ons reserveringssysteem zodat je onbeperkt kunt blijven squashen tot de einddatum van je huidige abonnement.

Kracht. Fun. Cardio

squash

openingstijden

Maandag-vrijdag: 12.00 – 00.00 uur

Zaterdag: 10.00 – 16.00 uur

Zondag: 10.00 – 13.00 uur

Reserveer snel jouw baan!